Dum. iul. 3rd, 2022
Permis

Statisticile arata ca majoritatea celor care nu reusesc sa promoveze din prima scoala de soferi o fac din cauza examenului teoretic. Se pare ca din 100 de persoane care au dat examenul teoretic in 2018 doar 30 au reusit sa il promoveze, ceea ce este un procent extrem de mic.

Totusi, examenul teoretic nu este atat de greu precum pare. Majoritatea celor care fac scoala de soferi au trecut prin examene mult mai grele pe care le-au promovat.

Daca vrei sa te vezi cu permisul de conducere in buzunar, ceea ce ai de facut este sa urmezi urmatoarele sfaturi:

1. Citeste cu atentie legislatia rutiera. Este adevarat ca este destul de stufoasa, nefiind foarte atractiva, insa poate reprezenta baza procesului de invatare. Una dintre primele greseli pe care le fac cei care invata pentru scoala de soferi este aceea de a trece direct la chestionare DRPCIV. Legislatia rutiera ofera absolut toate informatiile legate de codul rutier, regulamentul auto sau notiunile de mecanica si de prim ajutor.

2. Mergi la cursurile de legislatie. Cursurile de legislatie auto sunt extrem de importante, deoarece te pot lamuri acele lucruri pe care nu le intelegi din ceea ce ai citit. Dupa ce ai citit legislatia, pune-ti toate nelamuririle pe o foaie si nu ezita sa pui intrebari;

3. Rezolva chestionare DRPCIV. Chestionarele DRPCIV sunt un instrument extrem de important, insa doar dupa ce ai citit din scoarta in scoarta legislatia rutiera. Acestea te ajuta sa cimentezi informatiile pe care le-ai obtinut si sa descoperi eventuale informatii mai dificile. Fa atat de multe chiesionare DRPCIV pana in momentul in care reusesti sa raspunzi corect la cel putin 24, 25 de intrebari la fiecare test;

4. Incearca sa descoperi situatiile din chestionare in practica. Solicita-i instructorului auto sa te puna in cat mai multe situatii deosebite si nu te multumi cu atat! Poti merge in dreapta unui sofer in care ai incredere si poti sa experimentezi anumite situatii.

5. Nu invata in noaptea de dinainte de examen! Este o greseala foarte mare sa incerci sa ingrasi porcul in ajun. Incearca sa iti organizezi foarte bine orele de invatat, in asa fel incat sa nu fie nevoie sa inveti cu cateva ore inainte de examen. Atunci cand ajungi in sala de examen trebuie sa fii odihnit, fara emotii si cu mintea cat mai limpede.

By alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *