vin. nov. 27th, 2020

Scoala de soferi a devenit aproape obligatorie pentru oamenii din societatea moderna. Avem nevoie mai mult decat oricand sa ne deplasam pe distante lungi, iar masina este cel mai confortabil si rapid mijloc de transport.

In Romania, scoala de soferi presupune cel putin o luna de studiu si implica atat insusirea unor cunostinte teoretice vaste, cat si practica. Nu in toata lumea este la fel, insa. Iata cateva curiozitati din intreaga lume, cu adevarat uimitoare.

1. Exista tari in care permisul poate sa fie cumparat, fara a fi nevoie de o scoala de soferi. O astfel de tara este Mexic. Oricine poate sa conduca atata vreme cat are 626 de pesos, ceea ce este echivalentul a 30 de euro.

2. In Japonia, in schimb, regulile sunt foarte stricte. Una dinre cerintele obligatorii la proba practica este aceea de a te asigura ca sub automobilul pe care il conduci nu este nicio pisica. Daca nu ai facut asta, ti-ai asigurat o a doua examinare.

3. Desi exista un examen auto, in Pakistan elevii trebuie doar sa conduca printre jaloane pentru a se vedea cu permisul in buzunar. Cu toate astea, doar 80% dintre pakistanezi reusesc sa treaca examenul din prima. In Romania, unde examenul este mult mai dificil, doar 25% il promoveaza din prima.

4. Una dintre intrebarile pe care examinatorii le pot pune in China poate fi legata de situatiile extreme. De exemplu, care este reactia ta in momentul in care plonjezi cu masina in apa? Ce faci si cum te salvezi pe tine si pe cei din masina?

5. Rusia are restrictii foarte mari in ceea ce priveste persoanele care pot lua permisul de conducere. Transexualii, exhibitionistii sau cei care au probleme cu jocurile de noroc nu au dreptul sa conduca. Chiar si cu atatea restrictii si cu faptul ca soferii sunt obligati sa aiba camere de supraveghere instalate in masini, Rusia are una dintre cele mai mari rate de accidente rutiere din intreaga lume;

Comparand situatia din Romania cu a altor tari, pare ca la noi examenul este unul cat se poate de corect. Cu toate astea, numarul de accidente de pe strazi este inca destul de mare, asadar, fiecaruia dintre noi ii revine responsabilitatea de a fi cat mai atent la volan si de a elimina orice risc.

By alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *