vin. dec. 4th, 2020
Școala de șoferi

Scoala de soferi este un proces prin care toti cei care doresc sa conduca trebuie sa treaca. Este o scoala destul de simpla, care le pune insa o multime de probleme celor care nu ii acorda suficienta atentie.

De cele mai multe ori, problemele apar la proba teoretica, acolo unde statisticile arata ca mai mult de 50% dintre cursanti nu reusesc sa raspunda corect la numarul suficient de intrebari. Totusi, exista si o multime de elevi ai scolilor de soferi care fac greseli mari la proba practica, ajungand sa dea examenul de mai multe ori.

Care sunt cele mai intalnite greseli?

Daca vrei sa iei permisul de conducere din prima este bine sa eviti cele mai comune greseli facute de elevii aflati in examen:

1. Abordarea gresita a intersectiilor. Foarte multe depunctari apar in intersectie, acolo unde este esential sa se semnalizeze din timp, sa se foloseasca viteza corespunzatoare si sa se intre in intersectie doar dupa o asigurare temeinica. In intersectii este bine sa se acorde atentie tuturor semnelor, sa se incetineasca si sa se respecte cu strictete sfaturile instructorului auto.

2. Schimbarea directiei fara semnalizare. Este o alta greseala facuta de multi aspiranti la statutul de sofer, care poate sa contribuie la esec.

3. Parcare gresita. Cu siguranta, una dintre cele mai dificile manevre este parcarea. Indiferent ca este parcarea laterala cu spatele, parcarea cu fata sau parcarea cu spatele, aceasta implica o atentie mare la detalii, miscari sincronizate si o viziune foarte buna in spatiu. Din pacate, realizarea parcarii este una dintre cele mai mari probleme din timpul examenului si duce la o multime de situatii neplacute.

Școala de șoferi

4. Conducerea prea lenta. Viteza prea mare este o problema, insa ceea ce nu stiu multi elevi este faptul ca si conducerea mult prea lenta este o problema. Nu este bine sa depasesti viteza maxima legala, insa nici sa circuli cu o viteza mult mai mica decat cea pe care o au ceilalti participanti la trafic. Examinatorul isi doreste de la cel pe care il examineaza sa se descurce in trafic si sa nu ii incurce pe ceilalti participanti, asadar, o viteza prea mica poate sa insemne depunctarea.

5. Pregatirea gresita a masinii. Unul dintre elementele de baza este pregatirea inainte de pornire. Este important ca in momentul in care te urci la volan sa verifici oglinzile, sa iti aranjezi scaunul, sa iti pui centura si sa te asiguri ca intreaga calatorie se va desasura in siguranta.

By alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *